Politiek

Alexander Pechtold wordt nieuwe directeur van het CBR

Voormalig D66-leider Alexander Pechtold wordt per 1 november aangesteld als directeur bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Hij moet het CBR door de huidige moeilijke fase bij de medische beoordelingen heen loodsen, stelt het CBR.

De instelling heeft al langere tijd te kampen met problemen. Het verlengen van rijbewijzen voor onder anderen 75-plussers, waar een medische keuring voor nodig is, duurt veel langer dan normaal door technische mankementen.

Onder verscherpt toezicht

Daarnaast zijn er capaciteitsproblemen, lange wachttijden en is het CBR soms slecht bereikbaar. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) plaatste het CBR in februari onder verscherpt toezicht. De minister had al voormalig Prorail-baas Pier Eringa in de arm om het CBR te helpen de problemen eronder te krijgen.

Lees ook: Oplossen CBR-wachttijden voor rijbewijs gaat nog langer duren

Pechtold zegt zin te hebben in zijn nieuwe baan. En hij heeft ook al “ideeën” maar welke wil hij nog niet zeggen. “Eerst wil ik me rustig inwerken”, zegt hij.

Renovatie Binnenhof

De voormalig D66-leider gaat met operationeel directeur Jan Jurgen Huizing, die in januari 2019 aantrad, een collegiaal bestuur vormen. Pechtold werd overigens onlangs ook aangesteld om de veelbesproken renovatie van het Binnenhof te begeleiden.

ANP