Sport

Ajacieden op Schiphol hebben er zin in: 'We gaan ze pakken in Londen!'

Ajax-fans maken zich op voor de eerste halve finale tegen het Engelse Tottenham Hotspur. Maandag vliegen duizenden fans naar Londen om de wedstrijd daar te volgen. De Amsterdammers hopen op een mooi resultaat zodat zij de klus kunnen klaren op eigen bodem op dinsdag 7 mei.

De sfeer zit er bij twee Ajacieden, dit maandagochtend al vroeg op de luchthaven stonden, er goed in. ”Het gaat één groot gekkenhuis worden in Londen, we gaan gewoon winnen en nemen de punten mee naar huis”, vertellen de supporters. Naar verwachting vertrekken er duizenden supporters met de trein en of vliegtuig naar de Engelse hoofdstad om hun club aan te moedigen.

Als Ajax over beide duels goed presteert plaats de club zich voor de finale van het miljoenenbal in Madrid op 1 juni. Maandagavond staat de laatste training voor de spelers van Erik ten Hag op het programma.

Lees ook: Björn Kuipers fluit Barcelona-Livepool in halve finale Champions League

De Spaanse arbiter Antonio Mateu Lahoz heeft tijdens de wedstrijd in Londen de leiding. Woensdag spelen Barcelona en Liverpool in de andere halve finale  om een ticket voor de finale. Die wedstrijd wordt gefloten onder leiding van De Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers.