Dieren

Agenten staan met mond vol tanden na aanhouden fietser met haai in tas

Agenten horen de hele dag door de meest aparte en gekke smoesjes om onder een boete uit te komen. Politieagenten die zaterdagavond in Vlissingen surveilleerde dachten dat ze weer originele ‘smoesjesbedenker’ aan de haak hadden geslagen. Maar niets bleek minder waar.

De dienders hadden een man in de smiezen die voortdurend door rood reed. Toen zij de man staande hielden gaf hij hen wel een hele apart excuus voor de overtreding. De man zou namelijk een levende haai in zijn tas hebben zitten. Politieteam Walcheren bericht over het opmerkelijke voorval op Facebook.

Vol ongeloof

”Oke, sharkhuggers. We geven toe… bleek dat we toch nog niet alles al eens meegemaakt hadden tijdens de dienst. En om de uitspraak van Freek Vonk even kracht bij te zetten: ‘Holy Moly!’ Dit is  er eentje om in te lijsten!”, beginnen de dienders aan hun bericht.

Agenten zagen hoe de man zich met gevaar voor eigen leven een weg baande door het donker. Hierbij negeerde hij meerdere stoplichten. Toen hij een verklaring mocht geven voor zijn gedrag gaf hij aan dat hij een vis in zijn tas had zitten. Om specifiek te zijn: ‘een haai’. Toen agenten vervolgens vol ongeloof de tas inspecteerden, zagen ze inderdaad een kunststof ton met daarin een kleine levende haai voor in een aquarium. ”Geen smoesje dus, maar wel een heel bijzonder excuus”, schrijft de politie verder in het bericht.

Veilig thuis

Om de man en vis toch veilig naar huis te krijgen hebben zij hem naar zijn woning geëscorteerd. Daar werd de haai, in goede gezondheid, in het aquarium gezet. Het is niet bekend of de man bekeurd is voor het door rood rijden.