112

Jongeren bekogelen agenten met vuurwerk, stenen en glas in Rolde

Een groep jongeren heeft in de nacht van donderdag op vrijdag voor onrust gezorgd in het Drentse Rolde. Er ontstonden vechtpartijen en politieagenten ter plaatse werden bekogeld met vuurwerk, stenen en glas. Vijf mensen zijn aangehouden.

De agenten waren aan het surveilleren in de Hoofdstraat in het dorp toen er vanuit verschillende groepen jongeren vuurwerk, stenen en glas naar hen werden gegooid. Ondanks meerdere waarschuwingen bleven de groepen de confrontatie opzoeken met de politie. Daarop besloten de agenten hun wapenstok te gebruiken.

Toen de jongeren zich daarna nog steeds agressief bleven gedragen, werden enkele politiehonden ingezet. Ook zij werden bekogeld met stenen en vuurwerk.

Jongens uit Assen

Uiteindelijk werden vijf verdachten aangehouden. Het gaat om vier jongens in de leeftijd tussen zeventien tot twintig jaar uit Assen en een achttienjarige jongen uit Rolde. Het vijftal zit vast voor verhoor.

De politie sluit niet dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen. Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie en om beelden van het incident te delen.

De nacht ervoor werden ook al twee jongeren opgepakt voor betrokkenheid bij vechtpartijen. Het ging toen om een meisje (17) uit Assen en een jongen (18) uit Smilde.

Foto: Persbureau Meter