Gezondheid

Agent onwel geworden op drugsboot in haven Moerdijk

Op een binnenvaartschip in de dorpshaven van Moerdijk heeft de politie een drugslab ontdekt. Doordat een chemische lucht vrijkwam, raakte een agent onwel. Hij is in het ziekenhuis onderzocht en maakt het inmiddels goed, meldt de politie.

Het zou gaan om een Crystal Meth-lab. Vier mannen zijn aangehouden, onder wie de schipper. Ook heeft de politie een auto in beslag genomen.

De bemanning van een politieboot ontdekte het lab vrijdag aan het begin van de middag tijdens een controle. Hoe groot het precies is, kan de politie nog niet zeggen.

Ontmanteling

Het schip ligt tegen een ander schip aan. Een sleepboot gaat het naar de kade slepen. Daarna gaat de brandweer het schip luchten. Specialisten in het ontmantelen van drugslaboratoria zijn ter plaatse gekomen om het daarna op te ruimen. In de boot liggen ook chemicaliën opgeslagen die gebruikt kunnen worden voor de productie van Crystal Meth.

De politie noemt de vondst ,,uniek in Nederland. Het is de eerste keer dat een drugslab in een vrachtschip wordt aangetroffen”. Volgens de politie zijn er al wel eerder hennepkwekerijen in schepen gevonden, en ook wel eerder een drugslab in een woonboot, ”maar nog nooit een drugslab in zo’n groot schip”. De boot is 80 meter lang.

Beeld: Remco de Ruijter