Opmerkelijk

Heel Woubrugge massaal aan de loempia

Bijna zou de afhaalchinees Eastern Express in Woubrugge ophouden te bestaan. Bijna. Want door een spontane actie van de inwoners van de Zuid-Hollandse plaats heeft de zaak weer een toekomst gekregen. Initiatiefnemer van de actie Daniek de Groot is blij dat de zaak open blijft: “De Chinees dicht? Ik dacht: dat mag niet gebeuren!”

Sinds februari heeft Jian Zhu zijn zaak gevestigd aan het Batehof in Woubrugge, samen met zijn familie. Eindelijk zat er weer iemand in het pand, want het had twee jaar leeg gestaan. Mogelijk is dat ook de reden dat hij flink verlies draaide, want er kwamen niet veel klanten. Uiteindelijk was Zhu door al zijn spaargeld heen. Gevolg: hij zou zijn afhaalrestaurant weer gaan sluiten. Loempia-enthousiasteling Daniek de Groot, vaste klant van de Chinees, besloot een actie op te zetten.

Actie voor afhaalchinees

En met succes: sinds hij op Facebook heeft gezet dat de afhaalchinees zou gaan sluiten, stond de zaak ineens weer ram- en ramvol met klanten die allemaal een afhaalmaaltijd komen halen. Een mooie opleving, maar hoe zit het dan met de toekomst? Daar heeft Daniek ook een oplossing voor: hij gaat voor de familie Zhu een nieuwe website ontwikkelen. Ook gaat hij ze in contact brengen met online bestelplatformen zoals Thuisbezorgd.nl. Zo kunnen ze veel betere (online) promotie maken en zorgen dat het voorbestaan van de zaak een zekerheid is.

Ook voor de andere ondernemers in Woubrugge is de actie van Daniek een welkom iets. Cees Veenhuis, de fietsenmaker die twee deuren verderop zit helpt de afhaalchinees maar wat graag met het maken van de maandmenu’s. “De vrouw van Jian komt iedere maand even langs, omdat mijn vrouw haar helpt met het uittypen van de maandmenu’s. Ze spreken zelf niet zo goed Nederlands. We zijn hier allemaal om elkaar een beetje te helpen, want ook voor ons is het goed als we hier met een plein vol winkels zitten!”

Het is de bedoeling dat de nieuwe website van de afhaalchinees volgende week de lucht in gaat.