Sport

Acuut risico op instorting: nog meer breuken in dak AZ-stadion ontdekt

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft AZ en de gemeente Alkmaar een waarschuwing gegeven voor het resterende stadiondak . Tijdens onderzoek zijn namelijk twee breuken en twee verdachte plekken aangetroffen in het deel van het dak dat nog intact is.

De geconstateerde breuken en vermoedelijke scheuren kunnen leiden tot het bezwijken van delen van het resterende dak. Ze vormen daarmee een acuut risico, meldt de Onderzoeksraad. Daarom heeft de Raad een waarschuwing verstuurd waarbij het erop aandringt dat AZ de stabiliteit en sterkte van de constructie controleert en indien nodig maatregelen treft.

Dak ingestort

Op 10 augustus stortte een deel van de overkapping van de tribune van het AZ-stadion in. De Onderzoeksraad heeft technisch onderzoek gedaan in het stadion. Op basis van de verzamelde informatie zal de Raad naar verwachting volgende week besluiten of het instorten van het stadiondak verder wordt onderzocht.

AZ kan sinds de ineenstorting van het stadiondak niet meer voetballen in het stadion. Ze wijken daarom voor in ieder geval twee thuiswedstrijden uit naar het stadion van ADO in Den Haag.