Politie krijgt 370 tips over onbekende dode vrouw in Westdorpe

Er zijn tot nu toe 370 tips binnengekomen over de vrouw die dood werd gevonden in het Zeeuwse Westdorpe. Desondanks heeft de politie de identiteit van de vrouw nog niet kunnen achterhalen.

Het lichaam van de onbekende vrouw werd zaterdag 22 juni door een voorbijganger gevonden in een weiland, dicht bij de grens met België. Het slachtoffer droeg geen kleding.

Aan haar verwondingen valt volgens de politie op te maken dat ze door een misdrijf om het leven is gekomen. Ze is vermoedelijk elders neergeschoten en in het weiland gelegd.

De vrouw is vorige week dinsdag in Terneuzen begraven. Gezien de identiteit van de vrouw nog niet bekend is, waren er geen nabestaanden aanwezig bij de uitvaart. Ruim honderd van de 370 tips kwamen na de begrafenis binnen.

Duitse vrouw

Er zijn veel tips binnengekomen over Monika Ritschel, een vermiste vrouw uit Duitsland. Volgens de politie zijn er inderdaad gelijkenissen tussen Ritschel en de gevonden vrouw in Westdorpe. Uit onderzoek blijkt echter dat het niet om de Duitse vrouw gaat. Ritschel werd eerder dood aangetroffen in Duitsland en is inmiddels daar begraven.

Lees ook: Politie geeft foto’s vrij van onbekende dode vrouw in Westdorpe (schokkende beelden)

Mensen die weten wie het slachtoffer is of andere informatie hebben, kunnen nog steeds contact opnemen met de politie. Het gaat om een blanke vrouw van tussen de 50 en 65 jaar. Ze is 1,65 tot 1,70 meter lang met een normaal postuur en kort rossig haar. Ze droeg geen sieraden en had geen tatoeages.