20.000 bezoekers The Passion in Dordrecht

DORDRECHT (ANP) – In de binnenstad van Dordrecht hebben zo’n 20.000 bezoekers het evenement The Passion bezocht. De moderne vertelling van de laatste uren van Jezus werd donderdag voor de negende keer uitgevoerd, dit jaar met Edwin Jonker als Jezus, Edsilia Rombley als Maria en Lucas Hamming in de rol van Judas. Martijn Krabbé was de verteller op televisie (NPO 1) en Wouter van der Goes gaf op NPO Radio 2 tekst en uitleg bij het spektakel aan blinden, slechtzienden en overige luisteraars.

,,Het publiek stond langs de kades en op een speciaal ponton in de haven van het Maartensgat. Tot kort voor het begin van The Passion kwamen volgens een gemeentewoordvoerder nog busladingen met publiek aan in de Dordtse binnenstad. Rode draad van de voorstelling was dit keer het thema eenzaamheid. In tien Dordtse verzorgingshuizen kregen bewoners gasten op bezoek met wie ze samen de tv-uitzending keken.

Het evenement verliep zonder wanklank, wel hield de politie een 29-jarige Dordtenaar aan omdat hij een drone liet vliegen rond de Oude Kerk en boven de mensenmassa. Volgens de politie kan hij een boete verwachten van enkele honderden euro’s. Het onderzoek is overgedragen aan de luchtvaartpolitie.