Opmerkelijk

180 Transavia-passagiers al 48 uur vast in Dubai

Ruim 180 passagiers zitten al sinds zondagavond vast op het vliegveld in Dubai. Ze zouden vliegen met Transavia, maar na een technisch mankement, de afwezigheid van de crew en veel onduidelijkheid, zitten ze er nog steeds. Ze zijn de wanhoop nabij.

Ze zijn het spuugzat en willen graag naar huis, vertelt Michael, één van de gedupeerden. “Zondagavond om half 7 zouden we terugvliegen. We zaten al in het vliegtuig toen bleek dat er een technisch probleem was en we niet weg konden”, vertelt hij via de telefoon. “De piloot kwam uren later zelf vertellen dat de vlucht gecanceld was.”

Geen crew

De eerste nacht was er niet veel aan de hand. Transavia regelde een hotel voor de passagiers en maandag zou er alsnog een vlucht gaan. Dat gebeurde echter niet, vertelt Michael. “We stonden te wachten op het vliegveld en kregen weer geen informatie. Toen moesten we terug naar het hotel om vandaag écht te vertrekken, dachten we. Vandaag bleek dat er wel een vliegtuig was, maar geen crew.”

Inmiddels zitten de reizigers al twee dagen vast in Dubai en ze zijn woest. “Er zijn mensen ziek en ouders die geen voeding voor hun baby meer hebben. Ook werd vandaag een man onwel”, vertelt Michael. Ook op de Facebook-pagina van Transavia stromen de boze reacties binnen.

Zelf boeken

Transavia heeft vandaag laten weten dat iedereen zelf een vlucht terug moet boeken en dat de kosten door hun gedekt worden. Het probleem is nu alleen dat er geen plekken beschikbaar zijn op de vluchten naar Amsterdam, of dat deze tickets honderden euro’s per stuk kosten. Michael: “Je komt alleen op vluchten die er 20 uur over doen om naar Amsterdam te komen.”