112

Politie vindt bijna 1700 kilo aan illegaal vuurwerk, waaronder 30.000 Cobra's

Een waar arsenaal aan illegaal vuurwerk is woensdagochtend gevonden door de politie in Bleiswijk. In totaal gaat het om 1680 kilo vuurwerk. De politie vond het vuurwerk in een opslagbox. Een 37-jarige Hagenaar en een 23-jarige Nootdorper zijn aangehouden.

De politie ging af op een anonieme melding dat een persoon vanuit een woning in Nootdorp in illegaal vuurwerk handelde. Ook zou de verdachte een grote hoeveelheid vuurwerk in een box in Bleiswijk opslaan. Bij de opslagbox zagen agenten de verdachte goederen verhandelen.

Enorme hoeveelheid

In de box stond een enorme hoeveelheid illegaal vuurwerk. In verschillende dozen lagen bijna 30.000 Cobra’s en ander vuurwerk opgeslagen. Ook in de woning in Nootdorp werd illegaal vuurwerk gevonden. In totaal gaat het om 1680 kilo illegaal vuurwerk.

Lees ook: Jongeren bekogelen dieren kinderboerderij met zwaar vuurwerk

De handelaar en eigenaar van de loods zijn aangehouden. Het vuurwerk is door een speciale vervoerder veilig afgevoerd.

Vaak slachtoffers van illegaal vuurwerk

Illegaal vuurwerk kan erg gevaarlijk zijn, omdat het niet is gecheckt en goedgekeurd. Vaak zijn de lontjes te kort, is het vuurwerk beschadigd en zit er teveel kruit in waardoor het vuurwerk te snel, te hard of in de verkeerde richting klapt. Het kan dus al snel fout gaan en mensen kunnen ernstig letsel oplopen. Zo raakte een tiener uit Bovenkarspel vingers kwijt nadat een nitraatbom in zijn hand afging.

Lees ook: Tiener (17) raakt vingers kwijt door zwaar en illegaal vuurwerk

De politie doet de oproep als je iemand illegaal vuurwerk ziet afsteken, meteen 112 te bellen. Bij het vermoeden dat ergens illegaal vuurwerk worden opgeslagen of verhandeld wordt gevraagd meteen contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Beelden: Politie Den Haag en omstreken