Opmerkelijk

12-jarige jongen mag niet meedoen aan schoolmusical, ouders stappen naar rechter

Ouders van een 12-jarige jongen uit Den Haag zijn naar de rechter gestapt, omdat hun kind niet mee mag doen aan de eindmusical van groep acht.

Volgens het AD heeft de school het besluit genomen, omdat de leerling al het hele jaar de lessen verstoord. In juni zou de leerling naar een andere klas zijn gestuurd en werd hij uitgesloten van de musical.

“Hij is anders. Hij schopt niet, hij slaat niet”, vertelt zijn vader, Hans, tegenover de krant. De jongen heeft volgens zijn ouders namelijk een IQ van 140. “Hij wil alleen antwoorden weten, waarom en hoe. Hij vraagt door en laat zich niet afschepen.” Volgens zijn vader is het de laatste stap om naar de rechter te gaan. “Ik ben belastingadviseur, in mijn werk is het allerlaatste wat ik doe naar de rechter stappen. Maar wat is er nu nog te verliezen?”

‘Speelt al jaren’

Volgens de school verstoort de jongen de rust in de klas met zijn moeilijke gedrag. “De problematiek rond de leerling speelt al jaren. We hebben naar een oplossing gezocht met een speciaal programma voor de leerling, maar de ouders willen niet meewerken”, aldus de zegsvrouw.

Als de rechter het met de ouders eens is, is het nog maar de vraag of de leerling een grote rol krijgt. Tussen de rechtszaak en de musical in zit alleen een weekend.