Sport

Emotionele brief maakt afscheid van Van Barneveld definitief: 'De liefde voor het spelletje was weg'

Raymond van Barneveld heeft vrijdag zijn Tourcard bij de PDC ingeleverd. Het afscheid van de vijfvoudig wereldkampioen is daarmee definitief. Met een emotionele afscheidsbrief nam de 52-jarige Hagenaar afscheid van de internationale dartsbond.

”Met pijn in het hart schrijf ik jullie deze officiële brief”, opent Van Barneveld. ”Ik wil mijn lidmaatschap bij de PDC per 1 januari 2020 beëindigen.”

Vervolgens blikt Barney terug op zijn loopbaan. ”Ik heb veel jaren vol plezier gehad en ook jaren met te veel nederlagen. Nu is het tijd om met pensioen te gaan.”

Lees ook: Barney hoopt ‘sterker terug te komen als mens’

‘Het vuur was weg’

De brief maakte Van Barneveld openbaar op Twitter en Instagram. Daarnaast kwam nog een begeleidende tekst. ”Met pijn in mijn hart heb ik deze meest moeilijke beslissing in mijn leven genomen. Het vuur was weg, de liefde voor het spelletje was weg”, licht hij zijn besluit toe.

Van Barneveld hoopte nog een keer te schitteren op het WK darts. Maar werd al in de eerste ronde uitgeschakeld door de Amerikaan Darin Young.

In het interview na de wedstrijd was hij onthutsend streng voor zichzelf. ”Dit vergeef ik mezelf nooit, ik zal werkelijk nooit van mezelf houden”, klonk het onder meer. Ook vorig jaar vloog Barney er al in de eerste ronde uit.

View this post on Instagram

Dit is de officiële brief waarin ik mijn lidmaatschap als darter bij de PDC opzeg. Met pijn in mijn hart heb ik deze meest moeilijke beslissing in mijn leven genomen. Het vuur was weg de liefde voor het spelletje was weg. Jullie onvoorwaardelijke steun, liefde en mooie herinneringen is wat rest. Ik zal vaak terugdenken aan de mooie momenten ondanks dat de negatieve dingen en de laatste mindere jaren nu nog de overhand hebben hoor ik jullie BARNEY ARMY BARNEY ARMY roepen… Ik wens mijn management en alle medewerkers van de PDC, RTL7 darts, boekschrijver Jasper Boks, Uitgeverij Overamstel, Target en alle sponsoren maar bovenal JULLIE mijn ‘Barney Army’ fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2020. Ik hoop vele van jullie te mogen zien tijdens mijn afscheidstour die eindigt ism MOJO in het AFAS LIVE. Of jullie te zien en te spreken bij één van de dartsclinics in mijn pand waarin ik al jullie vragen zal beantwoorden en jullie de leuke gezellige Barney zullen leren kennen iets wat te weinig is gebeurd helaas. En mocht je vooral alles van mijn laatste (dramatische) jaar willen weten lees dan mijn boek ‘Game Over’ dan zul je hopelijk meer van mij als mens Raymond begrijpen want het is nu écht GAME OVER… Thank you dart fans all around the world for your support for all these years. But like I said earlier All Good Things Come To An End ❤ I wish the PDC, Target and my sponsors and all their staff and all the players but above all, you my fans my BARNEY ARMY A Wonderfull Christmas and a Happy New Year. #pdcofficial #targetdarts #rtl7darts #overamsteluitgevers #stichtingmvi #barneyarmy #all4entertainment #mojo #dartsclinic.nl #afaslive #8februari2020BarneyDome

A post shared by Raymond van Barneveld (@raybar180) on