Sport

AZ kan topper tegen Ajax niet in eigen stadion spelen

AZ kan op 15 december zeer waarschijnlijk niet in het eigen stadion spelen tegen Ajax. De Alkmaarse club lijkt daarvoor geen toestemming te krijgen van de gemeente, meldt de op de website.

De club had er na de problemen met het dak op gerekend de topper weer in eigen huis te kunnen afwerken. Uit onderzoek van het ingenieursbureau Royal HaskoningDHV is volgens algemeen directeur Robert Eenhoorn gebleken dat het AFAS Stadion weer veilig is. Maar de gemeente wil niet meewerken, schrijft de club.

“Op voor AZ inmiddels onbegrijpelijke gronden lijkt de gemeente Alkmaar het besluit te gaan nemen dat het AFAS Stadion niet vrijgegeven kan worden voor publiek voor de thuiswedstrijd tegen Ajax op 15 december.” Wat die onbegrijpelijke gronden precies zijn wilde een woordvoerder van de gemeente Alkmaar voorlopig niet zeggen.

Ajax-fans niet welkom in Den Haag

AZ speelde sinds een deel van dak van het stadion begin augustus instortte de meeste van zijn thuiswedstrijden in het stadion van ADO Den Haag. Maar AZ kan voor de wedstrijd tegen Ajax niet uitwijken naar Den Haag.

De hofstad heette in september AZ welkom tot aan de winterstop, maar maakte meteen al een uitzondering voor het duel met de Amsterdams club op 15 december. De stad wil geen supporters van Ajax in Den Haag uit vrees voor een confrontatie tussen de harde kernen van ADO en Ajax. Fans van Ajax zijn al jaren niet welkom bij de uitwedstrijden tegen ADO.

Een woordvoerster van AZ zegt dat de club goede hoop heeft dat de club er nog uitkomt met de gemeente.

Redactie/ANP