Opmerkelijk

Veel onduidelijkheden bij bewoners Ruinerwold: 'Wie heeft dat opgelegd? De vader of die Oostenrijker?'

Bewoners van Ruinerwold zijn inmiddels van de ergste schok bekomen van het nieuws over het ‘keldergezin’. Donderdag werd duidelijk dat de leden van het gezin aangesloten waren bij de Moonsekte.

Moonsekte

Niemand in het Drentse dorp lijkt uberhaupt te weten wat de Moonsekte precies is. ‘’Ik weet er niks van’’, zegt een oudere vrouw tegenover Hart van Nederland. ‘’Maar wie heeft dat allemaal opgelegd? Die vader of de Oostenrijker? Of was de vader ook een slachtoffer?’’

Er wordt veel gepraat over de bizarre situatie, zo blijkt. ‘’Ik hoorde van een vriendin uit Hasselt (waar het gezin vroeger ook woonde) dat de kinderen wel buitenspeelden, maar verder geen contact hadden. Misschien hadden ze daar gewoon geen behoefte aan?’’ vraagt de vrouw zich nog af.

Lees ook: ‘Vader verborgen spookgezin was kort lid Moonsekte’

Een wat oudere man uit het dorp zegt het nieuws over de Moonsekte gelezen hebben. ‘’Maar ik weet niks van sektes, het interesseert me verder ook niet. Je staat volgens mij niet echt stevig in je schoenen als je je daaraan overgeeft.

Te bizar voor woorden

Ook een derde vrouw op straat zegt de Moonsekte niet te kennen. ‘’Het is allemaal te bizar voor woorden wat er gebeurd is.’’

Hoewel er steeds meer duidelijk wordt, blijven er ook nog steeds veel vragen over. ‘’Er wordt wel over gepraat in het dorp. Als ze echt 9 jaar opgesloten hebben gezeten is het heel triest. Aan de andere kant horen we ook dat er nu wel contact was met de buitenwereld. Er zijn zoveel verhalen, dus ik ben benieuwd wat er uitkomt.

Lees ook: Oud-buurman over vermeende huurder Ruinerwold: ‘Josef is een hele vriendelijke man’