Dieren

Brabantse vriendinnen hebben eigen dierenambulance: 'We betalen alles zelf'

Je eigen dierenambulance kopen en de bijbehorende dienst ook nog eens zelf onderhouden? Dat is precies wat Saskia en Rachel uit het Brabantse Cuijk doen.

Waar andere dierenambulances grote groepen vrijwilligers hebben, doen de dames alles, 24/7, met z’n tweeën. Oh ja, en dat naast hun gezin en deeltijdbanen.

Een paar maanden geleden hebben ze een personenambulance opgekocht en hem omgebouwd naar dierenambulance. Voornamelijk omdat er een flink tekort is aan vrijwilligers bij de andere ambulances in de buurt.

Onverwachtse meldingen

Saskia heeft een parttime baan en twee kinderen. Rachel heeft vier kinderen en draait nachtdiensten. “De meldingen komen onverwachts dus dat kun je niet plannen.”

Naast alle tijd stoppen ze ook hun eigen geld in de dierenambulance. “We betalen alles zelf. De brandstof, het onderhoud aan de wagen, onderdelen en de spullen. Dat gaat al 4 maanden zo maar het houdt een keer op, want het potje is ook een keer leeg.”

Wel vindt Saskia dat het heel dankbaar werk is. “Maar ik ben blij als ik dadelijk even naar bed mag”.

Ter aanvulling: per abuis is in onze uitzending gezegd dat er in de omgeving van Cuijk nog geen dierenambulance was. Dit is niet juist. Dierenopvangcentrum HoKaZo laat weten ook met een dierenambulance te rijden, maar niet alle roosters rond te krijgen. Ze vinden het initiatief van Dieren in Nood fijn en noemen het een extra vangnet.