Opmerkelijk

Hulpofficier van justitie ontfermt zich over uit Wit-Rusland gevluchte homoseksueel (18)

Rein Heindriks, hulpofficier van justitie, is hevig geraakt door het verhaal van een 18-jarige jongen uit Wit-Rusland. Hij blijkt bepaald niet de enige…

De knul was gevlucht omdat hij wegens zijn geaardheid niet veilig was in zijn thuisland, maar gelukkig kreeg hij hulp van Rein’s collega’s.

“Discriminatie, uitsluiting, mishandeling en zelfs zijn vader die hem dood wil zien”, twittert Rein. “Via vreemdelingendienst een treinkaartje richting Ter Apel geregeld waar hij zich kan melden voor een asielprocedure. Ik hoop dat hij zich in Nederland wél thuis en veilig gaat voelen.”

Kaartjes

Reins tweets brengen veel teweeg op social media. Mensen willen de jongen een hart onder de riem steken. “Ik heb meerdere verzoeken gekregen of men hem een kaartje o.i.d. kan sturen. Hoe mooi is dat, zal hem onwijs goed doen. Als u iets wil sturen kan dat via mij, dan zorg ik er voor dat het bij hem komt”, schrijft Rein. “Helaas moet het op deze manier, voor zijn veiligheid, maar ook omdat zijn verblijfplaats (opvangcentrum) kan wijzigen. U kunt post sturen naar: Zeehavenpolitie, Neckarweg t.a.v. R. Hendriks Postbus 70023 3000 LD Rotterdam U kunt hem aanspreken met A. en hij begrijpt Engels!”