Dieren

Jenny wil van Geert de geit af: 'Wie herkent hem?'

Uit het niets kwam hij aanlopen en nu weigert ‘ie te vertrekken. Geert de geit banjerde zo het land van Jenny Koekoek in het Gelderse Lunteren op en wil daar nu niet meer weg. Van de eigenaar is geen spoor te bekennen. Nu twee weken later is het beest nog steeds niet opgehaald en wordt Jenny van het kastje naar de muur gestuurd.

“Ik heb eerst de Dierenambulance gebeld, maar die nemen geen hoefdieren aan”, legt Jenny uit. “De politie kan er niks mee. Dus toen ben ik naar de gemeente gegaan, want de geit wordt gezien als een gevonden voorwerp. De gemeente kan er ook niks mee. De dierenpolitie weet niks van een geit, bij de Voedsel- en Warenautoriteit weten ze hem ook niet te plaatsen. Toen ben ik weer doorgestuurd naar de politie, maar daar hoor ik niks meer van.”

‘Niet zelf houden’

Aan de moeite die Jenny heeft gedaan om de mysterieuze geit weer bij zijn rechtmatige eigenaar te krijgen, kan het niet liggen. Maar het dier zelf houden is geen optie. “Ik wil Geert niet zelf houden. In de zomer gaat het prima bij de pony’s, maar in de winter moet hij dan op stal en dat gaat niet goed.”

Dus wie Geert de geit kent of herkent mag hem komen ophalen. “Maar dan moet hij wel eerst geoormerkt worden, anders mag ‘ie niet vervoerd worden.”