Gezondheid

Oudste man in Benelux blaast 109 kaarsjes uit

Eelke Bakker uit het Friese Dokkum mag op zondag 28 juli 109 kaarsjes uitblazen. Daarmee kan Bakker zich alweer ruim een jaar de oudste nog levende man van de Benelux noemen. Reden voor een feestje dus, dat hij het liefst viert met zijn familie om zich heen.

Het feest werd gevierd bij zijn zoon in schoondochter in Damwoude. Ook van de partij: de burgemeester.

Eelke is sinds 31 mei 2017 de oudste nog levende man van Nederland en sinds 4 augustus 2018 de oudste Fries ooit. Bakker is sinds het overlijden van de 108-jarige in België wonende priester Jacques Clemens – die zijn Nederlandse nationaliteit had behouden – sinds 7 maart 2018 ook nog de oudste man van de Benelux.

Gouden tips

Met zijn vrouw Bauktje, die in 2007 op 92-jarige leeftijd stierf, kreeg hij drie zonen en een dochter. Helaas is één van zijn zoons in 2010 overleden. Eelke heeft 11 kleinkinderen, 13 achterkleinkinderen en 4 achterachterkleinkinderen, met een 14e achterkleinkind én een 5e achterkleinkind op komst.

Eelke is nog altijd gezond en woont zelfstandig. Zijn gouden tips: elke dag genieten van de kleine dingen en lekker eten bij zijn familie. Ook vindt hij het heerlijk om (achter)kleinkinderen te laten gieren van het lachen met zijn grappige rijmpjes van vroeger.