Politiek

Ministerie plant Schiphol informatieavond precies in vakantie

Schiphol mag groeien van 500.000 naar 540.000 vliegbewegingen en daar wil het ministerie graag de omwonende van de luchthaven over bijpraten. Maar tot hun verbazing wordt er dinsdag, midden in de zomervakantie, een inloopmoment georganiseerd om de plannen van het kabinet toe te lichten.

Er leven veel vragen bij de omwonenden, maar de mogelijkheid om die te stellen wordt hen door de slechte planning nu ontnomen.  Want hoe denkt Schiphol met meer vliegbewegingen minder hinder te veroorzaken?

Lees ook: Schiphol mag groeien naar 540.000 vluchten

Win woont al 19 jaar aan de Aalsmeerbaan. De overlast is zo toegenomen dat hij heel graag zou willen verhuizen, maar zijn 15-jarige zoon zit in de buurt op school. “Er vliegen hier zo’n twee vliegtuigen per minuut over, van ‘s ochtends 06:45 tot ‘s avonds 22:15″.

Hij heeft geen goed gevoel bij de groeiplannen: ”de timing is verkeerd en het is onduidelijk hoe ze kunnen concluderen dat er ‘minder hinder’ is, terwijl er meer gevlogen wordt”. Er is een lijst met vragen waarmee hij en andere omwonenden naar de informatiebijeenkomst gaan, maar niet iedereen kan mee. “Slechter plannen kan niet, iedereen is weg!”.