Misdaad

Nieuwe verdachte aangehouden in moordzaak Halil Erol

De politie heeft vrijdagochtend opnieuw iemand aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Halil Erol in 2010. De 42-jarige man is gearresteerd naar aanleiding van nieuw forensisch onderzoek, meldt de politie.

De verdachte, een inwoner van Meppel, werd al eerder gearresteerd. Volgens het Dagblad van het Noorden gaat het om ex-tbs’er Matthias M., die eerder al is veroordeeld voor doodslag. In 1997 zou hij een vrouw van 29 om het leven hebben gebracht.

Gisteren heeft aanvullend, forensisch onderzoek plaatsgevonden bij de toenmalige woning van de verdachte. In november van 2017 werd al een vrouw aangehouden, maar zij werd een week later weer vrijgelaten.

Lees ook: Verdachten moord Halil langer vast

Erol uit Steenwijk werd in februari 2010 als vermist opgegeven. Zijn auto werd een maand later zonder kentekenplaten brandend aangetroffen in het Groningse Haren. In juni van dat jaar werden in het buitengebied van Steenwijk de armen en benen van de man in een zak aangetroffen. In 2013 werden op meerdere plekken in Nederland nog meer lichaamsdelen van hem gevonden.

De hoofdofficier van justitie heeft in 2010 een beloning uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van de zaak. De beloning van 15.000 euro is nog steeds beschikbaar.

ANP