Politiek

'Zes weken schoolvakantie in de zomer is te lang'

Voor kinderen in Zuid-Nederland zit het er al weer bijna op: de zomervakantie zit er voor kinderen in Zuid-Nederland weer bijna op en de andere regio’s volgen snel. De zomervakantie duurt zes weken, maar is zes weken vrij niet veel te lang? Volgens Algemene Vereniging van Schoolleiders zakt veel kennis bij de kinderen weg tijdens de vakantie.

Volgens die verenging blijkt het dat bij veel kinderen de taal- en rekenvaardigheden in die zes weken flink zijn weggezakt. ”De zomervakantie is te lang voor de basisschoolleerlingen. Zo zien wij dat juffen en meesters na de vakantie weken bezig zijn om de kinderen weer op het juiste niveau te krijgen.”

Wat vindt Nederland?

We hebben de dezelfde vraag ook voorgelegd aan Wat Vindt Nederland en maandag hebben ruim 1900 mensen antwoord gegeven op de vraag: Is een zomervakantie van zes weken te lang of niet?

De deelnemers zijn het niet helemaal met elkaar eens; zo vindt 39 procent zes weken inderdaad te veel is. 53 procent vindt die zes weken juist wel prima.

Hierop hebben we gevraagd of kinderen na de vakantie inderdaad moeite hebben met rekenen en taal, hierop zegt 12% dat hun kinderen inderdaad meer moeite hebben na een lange vakantie, echter geeft 33 procent aan dat hun kinderen hier geen last van hebben.