Dieren

Zes kittens plus moederpoes gedumpt bij tankstation Mijdrecht

Twee mensen die maandagochtend een bakje koffie kwamen halen bij een tankstation in Mijdrecht hebben daar een mandje met daarin zes kittens en hun moeder gevonden. Omdat de asiels op dat moment nog dicht waren, hebben ze de de katjes naar medewerkers van Dierenambulance 020 gebracht, die de ze liefdevol opvingen.

De kittens plus hun moeder kregen meteen lekker te eten en dat ze het zich goed lieten smaken, blijkt wel uit de beelden.

Inmiddels verblijven de zeven in een dierenasiel, meldt De Telegraaf. Voor de katten wordt een pleeggezin gezocht zodat ze optimaal gesocialiseerd kunnen worden. De kittens zijn nu ongeveer drie weken oud: over circa vijf weken kunnen ze geadopteerd worden.

‘Helden bedankt’

Medewerkers van de Dierenambulance zijn de twee die de kittens bij hen brachten heel dankbaar, blijkt uit een bericht op Twitter. “Eigenlijk zijn degene die deze ‘schat’ bij ons kwamen brengen de echte helden. Helaas hebben wij hun gegevens niet, ze hadden haast en moesten aan het werk (kleine witte vrachtwagen) Misschien dat jullie het nieuws zien!”