112

Zeker 1200 uur beeldmateriaal in kindermisbruikzaak Maasdriel

De 45-jarige man die wordt verdacht van ontucht met zeker vijf minderjarige meisjes en het maken van kinderporno, blijkt uit het Gelderse dorpje Alem te komen. Volgens de bewoners gaat het om Anton B. Hij is een graag geziene gast in het verenigingsleven en velen kennen hem al jaren. De onrust in het dorp is groot.

In zijn woning is 1200 uur beeldmateriaal gevonden. Tijdens een informatieavond op het gemeentehuis zijn dertig ouders ingelicht over de zaak. Een woordvoerder van de gemeente zegt dat het om “een heel ernstige zaak” gaat. De verdachte is op 26 juli aangehouden en zit sindsdien vast, meldt het Openbaar Ministerie Oost-Nederland.

‘Komt hard aan’

Waar het misbruik heeft plaatsgevonden en wie de slachtoffers zijn, is nog onbekend. Volgens een moeder gingen in haar omgeving al wel geruchten over de zaak, maar waren details nog niet bekend. “Het komt wel hard aan als je alles zo achter elkaar hoort.’’ Of haar zoon ook slachtoffer is geweest van de man moet nog blijken, zegt de vrouw.

Hoe de verdachte zijn slachtoffers kende, wilde donderdagavond niemand zeggen. Burgemeester Henny van Kooten van Maasdriel wilde ook niet verder op de zaak ingaan. “Hij wil er nu voor de slachtoffertjes en hun familie zijn’’, was de verklaring van zijn woordvoerster. De politie is nog bezig met het onderzoek.

ANP/Redactie