Lifestyle & Entertainment

Zeilboot van Max schittert in clip van popster Beyoncé

Max van Keulen vertrok 1,5 jaar geleden met een houten zeilbootje om een wereldreis te maken. Met zijn houten zeilbootje Anne-Marie zeilde hij vanuit Amsterdam richting de Middellandse Zee, Azoren, Cariben, New York en weer terug. Een groot avontuur en dan komt ook nog eens Beyoncé aan boord.

De zeilboot Anne-Marie is in vijf jaar gebouwd door de opa van Max en ging in 1983 te water. De boot werd verkocht aan een man die er 30 jaar lang mee heeft gevaren. Per toeval ontdekte de oom van Max het bootje via internet en zag dat het te koop stond. Na lang onderhandelen heeft Max het bootje van zijn opa terug kunnen kopen. ”Mijn opa heeft de boot naar mijn moeder Anne-Marie vernoemd. Daarom wilde ik de boot ook graag terug kopen,” vertelt Max. Maar dat was niet de enige reden. Van kleins af aan is zeilen zijn passie en heeft hij altijd de droom gehad om een zeilreis te maken over de wereld.

Beyoncé aan boord

Familie en vrienden haakten regelmatig aan tijdens de reis om een stukje mee te zeilen. Tijdens zijn zeilreis maakte hij ook vlogs van zijn avonturen op de zeilboot, maar zijn grootste hoogtepunt was toch wel de clipopname voor popster Beyoncé op zijn zeilboot Anne-Marie. ”We werden op Jamaica benaderd door een vrouw met de vraag of ze mijn bootje mocht gebruiken voor het opnemen van een videoclip, maar ik had geen interesse.

Ik wilde de volgende dag naar het Bob Marley Museum.” De vrouw vertelde hem dat zij het nichtje is van Bob Marley en dat ze hem wel een gratis rondleiding wilde geven, maar ook daar had Max geen interesse in. ”Ik vond het geen sterk verhaal. Ze bleef aandringen en vertelde dat Queen B een videoclip wilde opnemen, maar ik zei dat ik niet wist wie Queen B is. Toen raakte ze heel geïrriteerd.” De vrouw vertelde uiteindelijk dat het om een clipopname ging voor Beyoncé en Jay-Z en dat hij er veel geld voor aangeboden zou krijgen.

Wereldtour

Max ging uiteindelijk overstag en zeilde een stukje rond met Beyoncé op zijn bootje. ”We hebben zelf niet veel woorden uitgewisseld. In het contract stond ook dat ik haar niet mocht aanspreken en niet mocht aankijken. Uiteindelijk hebben we elkaar heel kort gesproken, maar dat ging meer over de boot en mijn reis. Ze was verbaasd dat ik met het bootje de oceaan ben overgestoken.” De videoclip waar de zeilboot Anne-Marie te zien is, wordt tijdens de wereldtour van Beyoncé en Jay-Z afgespeeld. ”Wereldwijd is mijn zeilboot te zien op een groot scherm tijdens hun optreden.”

Het zeilbootje van Max kan op Hiswa te water in Lelystad bewonderd worden.