112

Voetbalkantine Schoorl afgebrand: 'We hebben geen honk meer'

Een forse brand heeft de kantine van voetbalvereniging Duinrand S. in Schoorl volledig verwoest. Het vuur begon in de keuken, die is “compleet verloren”, aldus de aangeslagen voorzitter Paul Ruis.

De brand brak dinsdagnacht uit en sloeg door naar de kantine en de bar. Daar is hevige rook- en waterschade. “De kantineruimte is kort geleden nog volledig opgeknapt door vrijwilligers. Er zijn muurschilderingen gemaakt, steigerhouten tafels en een mooie bank. Allemaal verloren gegaan. We hebben geen honk meer”, aldus Ruis.

De kleedkamers en het wedstrijdsecretariaat met alle prijzen en bokalen zijn behouden gebleven. Omdat de stroom eraf ligt kan er voorlopig niet gevoetbald worden. “Er wordt gedacht aan kortsluiting, maar de politie moet nog onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Brandstichting moet worden onderzocht.”

Crisisberaad

De nieuwjaarswedstrijd op 1 januari is ook afgeblazen. Donderdag is er crisisberaad over hoe de club nu verder moet. Het seizoen start weer in de loop van januari. “Maar het kan nog wel tot mei duren voordat alles weer op orde is.”

Beeld: HFV Photo Servies