112

Verdachte dodelijke aanrijding Pinkpop weer vrij

De 34-jarige man uit Heerlen die verdacht wordt van het veroorzaken van de dodelijke aanrijding in Landgraaf maandagochtend na muziekfestival Pinkpop, is vrijdag vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft geen aanwijzingen dat de man opzettelijk op een groep mensen is ingereden.

De man blijft wel verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval. Het onderzoek richt zich daar nu op. De man had niet gedronken. Of hij verdovende middelen had gebruikt, is nog niet duidelijk. De man reed door na het ongeluk. Hij meldde zich enkele uren later bij de politie in Amsterdam.

Lees ook: ‘Verdachte Landgraaf terecht vastgehouden’
Lees ook: Buurt reageert vol ongeloof op verdachte Pinkpopdrama: ‘Daar zie je geen kwaad in zo’n jongen’

Bij de aanrijding kwam een man uit Heerlen om het leven. Drie mensen – twee mannen en een vrouw – raakten zwaargewond. Zij zaten waarschijnlijk op de weg. Op de Mensheggerweg in Landgraaf, waar het ongeval plaatsvond rond 4.00 uur ‘s nachts, gold een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. De weg was tijdens het festival beperkt toegankelijk voor verkeer maar niet helemaal afgesloten, om een naburig bedrijventerrein bereikbaar te houden.

LEES HIER ALLES OVER HET PINKPOPDRAMA