112

Moeder dode baby op balkon Schiedam blijft vastzitten

De twintigjarige vrouw die wordt verdacht van het doden van haar pasgeboren zoon, blijft voorlopig vastzitten. De dode baby werd afgelopen april in een vuilniszak gevonden op een balkon van een flat in Schiedam.

Lees ook: Vrouw (19) aangehouden na vondst dode baby Schiedam

De vrouw, Wasiefa R., wist volgens haar advocaat niet dat ze zwanger was. Ze werd erdoor overvallen. Ook zou ze hebben verklaard dat de jongen al was overleden bij de geboorte. Het is niet bekend of er een vader in beeld is. Wel heeft R. een vriendje, maar of hij ook de vader van het kind is, is onduidelijk. Uit angst voor ontdekking van de zwangerschap en de bevalling zou ze het babylijkje hebben verstopt.

Lees ook: Lichaam van pasgeboren baby’tje gevonden in Schiedam

Ze was donderdag niet aanwezig in de rechtbank in Rotterdam, net als tijdens de vorige niet-inhoudelijke zitting afgelopen juli. Haar advocaat liet weten dat ze bij de inhoudelijke behandeling, op 23 november, wel aanwezig wil zijn. Ook zou ze inmiddels bereid zijn te verklaren en mee te werken aan gesprekken met een psychiater.

R. wordt ervan verdacht haar zoontje tijdens of vlak na de geboorte te hebben omgebracht, haar hulpeloze kind zorg te hebben onthouden en het overleden kind te hebben verborgen. Wanneer het jongetje is geboren, is niet helemaal duidelijk, waarschijnlijk tussen eind januari en begin april. Vijf dagen na de ontdekking van het overleden kind op het balkon werd R. aangehouden. Zij woonde daar met haar moeder.

ANP