Politiek

Veel verzet tegen komst zonneparken gemeente Drimmelen

De komst van 300 voetbalvelden aan zonnepanelen zorgen voor de nodige reuring in de gemeente Drimmelen.

Net onder Lage Zwaluwe bijvoorbeeld gaat mogelijk twintig hectare aan energiewinning verrijzen, tot frustratie van buurtbewoners die zich zorgen maken om hun uitzicht. “De schittering schijnt mee te vallen, maar het uitzicht wordt verpest en we vrezen daarom een waardedaling van onze huizen.”

Bewoners totaal niet geïnformeerd

Ze zijn niet tegen het idee van zonnepanelen, benadrukt buurtbewoner Bianca, maar wat hen vooral dwarszit is dat het allemaal op stel en sprong besloten is. “In drie weken tijd -in de vakantie- is het beleid goedgekeurd. Bewoners zijn totaal niet geïnformeerd. We kregen op een gegeven moment briefjes in de bus van bedrijven die in de achtertuin een zonnepark willen aanleggen.”

Wel aanvragen, niks goedgekeurd

De gemeente geeft aan dat er juist nog niks echt besloten is. Dat gaat dan ook een deel van de boodschap zijn op de woensdag belegde informatie-avond: er liggen wel aanvragen, maar er is nog niets goedgekeurd. Toch zal de informatie-avond qua invulling mede bepaald gaan worden door het protest van de boze mensen in de gemeente Drimmelen. Meer dan honderd mensen worden verwacht en gaan demonstratief niet naar binnen om hun onvrede te laten blijken.