112

Vader vermiste Nsimire (14): 'Kom alsjeblieft thuis!'

De politie is op zoek naar de veertienjarig Nsimire Massembo uit Den Haag, die al sinds zaterdag 28 juli vermist is. De vrijdag voor haar verdwijning bleef ze onverwacht bij een vriendin slapen. De volgende dag verliet ze die woning en sindsdien ontbreekt elk spoor.

Haar familie maakt zich vreselijke zorgen. “Wij slapen niet meer, want we zitten te denken: ‘wat is er aan de hand?’ Ik ben naar haar kamer gegaan vanochtend om te zoeken. Heeft ze misschien een bericht achtergelaten? Niks. Waarom is ze weggegaan zonder iets te zeggen? Ik snap het niet. Ze moet gewoon thuiskomen”, vertelt haar aangeslagen vader Baderha.

Niemand is boos

Als ze zich druk maakt dat ze misschien op haar kop krijgt als ze terugkomt, is dat absoluut niet nodig, onderstreept Baderha. Niemand is boos op haar, alleen heel erg bezorgd. Hun noodkreet luidt dan ook: “Kom alsjeblieft thuis Nsimire!”

Lees ook: Nsimire Massembo (14) al meer dan week spoorloos

De politie zegt dat ze veel vragen heeft gekregen waarom er geen Amber Alert is gegeven voor de vermissing van het meisje. “Bij een Amber Alert heeft de politie sterke aanwijzingen dat het leven van een ontvoerd of vermist kind in gevaar is. Dat is bij de vermissing van Nsimire niet het geval.”