112

Twee personen gearresteerd na achtervolging door Haarlem en Heemstede

De politie en een arrestatieteam hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere mensen opgepakt na een wilde achtervolging door Haarlem en Heemstede.  De personen worden verdacht van bedreiging, daarbij zou een vuurwapen zijn gebruikt.

Eerder op de avond heeft een arrestatieteam ook al drie mensen aangehouden in een woning in de Jan van den Bergstraat in Heemstede. Zij zouden mogelijk iets hebben te maken met een bedreiging eerder op de avond. Bij de bedreiging zou mogelijk een schot zijn gelost. Omwonenden hoorden een harde knal en agenten zochten na de inval van het arrestatieteam naar een kogelhuls.

Wilde achtervolging

Na een wilde achtervolging door Haarlem en Heemstede werden iets later nog eens twee mensen aangehouden. Over het motief van de verdachten is nog niets duidelijk.

Een journalist van het Haarlems Dagblad was getuige van de achtervolging: ”De donkerrode Fiat Punto scheurde vanaf de Binnenweg in Heemstede door de Julianalaan en over het Julianaplein naar de Heemsteedse Dreef, de hoek om bij de bibliotheek, richting Cruquius. Op het Julianaplein probeerde de politie een blokkade, maar de Fiat ontsnapte en politiewagens konden elkaar nog maar net ontwijken. Ze zetten daarna de achtervolging weer in, geholpen door een derde politiewagen komend uit de richting van Haarlem.”

Uiteindelijk werd de vluchtauto klemgereden op het Mierikshof in de Noord-Hollandse hoofdstad. Wat de rol van de twee aangehouden personen in de auto is bij de mogelijke bedreiging wordt nog onderzocht. Over de arrestaties in de woning in Heemstede doet de politie vooralsnog geen uitspraak.

Beeld: HFV