Dieren

Trimmer Hannie woest om 'aanslag': 'Je bent gestoord als je zoiets doet!'

Hannie, eigenaresse van trimsalon Hannie in Dordrecht, is nog altijd ontdaan van het drama dat zich vrijdagnacht afspeelde. Tegen de ruit van haar winkelpand, waar ook de Dierensos Dierenambulance is gevestigd, is door een onverlaat zwaar vuurwerk bevestigd en aangestoken. Twee konijnen schrokken zo van de klap dat ze het leven lieten.

Zowel Hannie als Dierensos hebben wel enig idee wie erachter zit, vertelt Hannie. Zij hebben eerder geprobeerd achtergelaten zwaneneieren uit te laten broeden om de kuikens vervolgens te herenigen met moederzwaan, maar dat ging niet goed. Kennelijk zijn er een aantal mensen niet te spreken over de reddingsactie van Hannie en Dierensos, met dreigementen en pesterijen als gevolg.

Lees ook: Twee konijnen dood na ‘mislukte aanslag’ op trimsalon

De ‘aanslag’ op het pand zal dan ook waarschijnlijk een actie zijn van één of meer van die pestkoppen, vreest Hannie. En daar heeft ze logischerwijs geen goed woord voor over. “Ik ben heel boos. Dit wat ze gedaan hebben… het zijn gewoon gestoorden. Er zitten beesten, er wonen mensen boven, dit is gewoon levensgevaarlijk. Zoiets doe je gewoon niet. Je bent echt gestoord als je zoiets doet!”

Verslaggever Sam Hagens was maandagmiddag live bij de salon en vroeg Hannie naar de gebeurtenissen van afgelopen dagen:

LIVE: Bij trimsalon Hannie werd dit weekend een ‘aanslag’ gepleegd, waarbij twee konijnen om het leven kwamen. Het heeft er bij de eigenaresse flink ingehakt.

Posted by Hart van Nederland on Monday, July 2, 2018