Opmerkelijk

Trekker drijft Vleutenaren tot waanzin

Omwonenden van nieuwbouwproject Haarzicht in Vleuten worden gek van het lawaai dat afkomt van een trekker. Deze rijdt de hele dag door langs de tuinen van de bewoners om te voorkomen dat er vogels op het omgeploegde land gaan broeden.

Na de zomer worden er op het stuk grond naast landgoed Haarzuilens nieuwbouwwoningen gebouwd. Om te voorkomen dat de bouw vertraging oploopt, doet de projectontwikkelaar er alles aan om vogels niet te laten nestelen op de grond. Daarom rijdt er zeven dagen per week, van ‘s ochtends vroeg tot zonsondergang, een tractor rond met daarachter twee rubberen banden.

Herrie

De bewoners van de Schoolstraat en de Multatulistraat zijn niet blij met de maatregel. Tijdens het eerste zonnige weekend van het jaar zaten zij in de herrie. “Er moet toch een andere manier zijn? Met paarden of ander vee. Nu zitten wij de hele dag in het lawaai”, vertelt een bewoner. De buurt ervaart daarnaast nog meer overlast van de bouwplaats.

Haarzicht Vleuten is zich bewust van de eventuele overlast, maar ziet op dit moment geen ander alternatief. “Op dit moment is het de meest efficiënte uitvoeringswijze. Wij houden wekelijks contact met de ecologisch deskundige om te beoordelen of de uitvoeringswijze aangepast kan worden”, schrijft de ontwikkelaar op haar website.