112

Toeristen maken fietsritje door Piet Heintunnel door Apple-navigatie

Automobilisten in de Piet Heintunnel moesten woensdagmiddag wel twee keer kijken voordat ze zeker wisten wat ze zagen. Een groep toeristen reed door de tunnel door op de fiets. Gevaarlijk voor zowel de toeristen als het andere verkeer.

Een verslaggever van AT5 kwam de toeristen tegen en vroeg hen waarom je daar überhaupt aan het fietsen waren. ”We waren onderweg naar naar het strand bij Blijbrug en Apple heeft ons door de tunnel gestuurd.” Antwoord een van de toeristen. ”Ik dacht nog dat je hier niet mocht fietsen maar de GPS van Apple laat het duidelijk zien, ik wil niet als een sukkel overkomen maar dit is de schuld van Apple. Dit was spannend en eng, maar het is de schuld van Apple” Gaat de toerist verder. ”Als de politie moeilijk gaat doen klaag ik Apple aan.”

100 kilometer per uur

De toegesnelde politie denkt daar duidelijk anders over. ”Je hebt zelf toch ook wel hersens in je hoofd?” sneert de agente de boze toerist toe. ”Je kan zelf ook nadenken, de auto’s rijden hier wel 100 kilometer per uur.”

De toerist had geen ongelijk trouwens. Als je via de app ‘Kaarten’ ter voet naar Blijburg wilt gaan vanuit het centrum wordt je inderdaad via de Piet Heintunnel gestuurd.