112

Tijdlijn: Van vermissing tot overlijden van Corrie van der Valk

Na bijna 18 jaar is de mysterieuze verdwijning van Corrie van der Valk opgelost. Het parket van de Waalse stad Namen bevestigt de vondst van het lichaam van de sinds 7 januari 2001 vermiste Corrie van der Valk, lid van de bekende Nederlandse horecafamilie.

De toen 58-jarige vrouw is dezelfde dag nog om het leven gekomen toen ze door een trein werd gegrepen op het spoor Namen-Dinant, ter hoogte van het plaatsje Lustin. Doordat ze toentertijd niet kon worden geïdentificeerd, werd ze begraven in een speciaal hoekje voor anonieme overledenen op de begraafplaats van het dorp Bois-de-Villers nabij de Maas.

Lees ook: ‘Lichaam Corrie van der Valk gevonden’

Volgens de procureur was Corrie van der Valk alleen en had zij niets bij zich waaruit haar identiteit kon worden afgeleid. Haar lichaam was zwaar verminkt. Onlangs werd haar lichaam door de afdeling Vermiste Personen van de Belgische justitie opgegraven en DNA afgenomen. Via een internationale databank werd een match gevonden.

De familie van der Valk komt later op de dag met een reactie.

Tijdlijn

Hieronder een tijdlijn van de vermissing van Corrie van der Valk:

23 mei 1942: Geboorte Corry Elisabeth Maria Kock

07 januari 2001: Corrie van der Valk-Kock vertrekt op zondagmorgen uit de echtelijke woonboerderij, villa ‘Honds Burgh’ in het Gelderse Nederasselt. Samen met haar twee jaar oudere man Nico, met wie ze gescheiden van tafel en bed leeft, drinkt ze nog een kopje koffie. Het stel heeft zes kinderen. Corry wil naar haar ouders, die bij motel Nuland wonen, 30 kilometer verderop. Ze neemt geen persoonlijke spullen mee.

27 januari 2001: De kinderen van Corrie slaan alarm omdat zij niet op een verjaardag verschijnt. De familie doet aangifte van vermissing, waarna Nico enige tijd als verdachte wordt beschouwd. De familie sloeg in eerste instantie geen alarm omdat Corrie vaker van huis was zonder een berichtje achter te laten. De politie zet meteen 25 rechercheurs op de zaak.

22 maart 2001: De politie arresteert Nico van der Valk nadat ze een peilzender in zijn auto hebben geplaatst zodat ze per satelliet kunnen volgen waar hij rijdt. Een verdachte nachtelijke rit door de bossen bij Nijmegen en Groesbeek doet hem de das om. Maar de politie blijkt niet eens te weten wie er op dat moment in de auto reed.

12 april 2001: Nico van der Valk wordt vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Augustus 2001: Het speciale politieteam dat aan de zaak werkte, wordt opgeheven.

Eind 2001: Naar aanleiding van een tip van iemand die zich iets vreemds dacht te herinneren, heeft de politie in de bossen bij Groesbeek gegraven. Ook zou ze een facelift hebben ondergaan en onherkenbaar door het leven gaan. Justitie kon dit allemaal niet bewijzen.

April 2003: Nico van der Valk wordt niet langer verdacht van betrokkenheid.

2003: Het politieonderzoek werd in 2003 stopgezet.

2008: Corrie wordt door de rechtbank doodverklaard. Haar overlijden is bepaald op 8 januari 2001, een dag nadat ze spoorloos verdween.

15 november 2018: De recherche laat de familie Van der Valk weten dat haar lichaam is gevonden in een graf in België.