112

Straat in Amsterdam-West afgezet om explosief op deur

De Jan Evertsenstraat in Amsterdam-West is dinsdagochtend afgezet vanwege de vondst van een explosief op een van de voordeuren in de straat. Bewoners van het huis moeten voorlopig binnen blijven.

Het explosief werd rond 06.15 uur ontdekt, aldus de politie Amsterdam. De straat is afgezet tussen de Hoofdweg en het Rembrandtpark en de Explosieven Opruimingsdienst is onderweg. Tot duidelijk is om wat voor explosief het gaat, wordt bewoners van het betreffende pand gevraagd binnen te blijven.

Lees ook: Explosief gevonden en pand beschoten in Amsterdam

Een pand aan de Johan Huizingalaan – een paar kilometer verderop – werd vannacht meerdere keren beschoten. Ook daar werd een explosief gevonden.  De locaties liggen vrij ver uiteen, maar de politie bekijkt of een verband bestaat tussen de vondsten.

Rond 03.00 uur werden bij de politie schoten gemeld in de straat in Slotervaart. Later in de ochtend meldde een medewerker van een schoonmaakbedrijf dat het bedrijfspand was beschoten en het bedrijfspand was beschadigd. Nader onderzoek wees verder uit dat aan de achterzijde een explosief voorwerp op straat lag.

In de nacht van zaterdag op zondag werd in die straat – vlak naast dit pand – ook al een bedrijf beschoten. Of de twee zaken verband houden met elkaar is nog niet duidelijk.