112

Schietpartij Rotterdamse school heeft een "onwijs grote impact"

De schietpartij waardoor een 16-jarige leerlinge uit het vierde leerjaar van het Designcollege Rotterdam omkwam, heeft een “onwijs grote impact”. “We hebben de eerste afschuw gedeeld”, aldus bestuursvoorzitter Mark Otto van LMC Voortgezet Onderwijs, waar de school onder valt, enkele uren na de fatale schietpartij.

De school telt ongeveer driehonderd leerlingen. Hoeveel leerlingen de fatale schietpartij hebben gezien, weet Otto niet. “Maar het gaat om een klein groepje.” Hij is naar de school gegaan, maar heeft de betreffende leerlingen nog niet gesproken.

Lees ook: Meisje (16) doodgeschoten in fietsenstalling van Rotterdamse school

Otto wil graag dat de leerlingen woensdag ‘gewoon’ naar school komen. Hoe de die dag eruit gaat zien, weet hij nog niet.

‘Afschuw en verdriet’

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft met “afschuw en verdriet” het nieuws van de schietpartij in Rotterdam tot zich genomen, laat zijn woordvoerder weten. “Hij leeft enorm mee met de familie van het meisje, haar vrienden en de omstanders die getuigen waren.”

Aboutaleb wordt volgens de zegsman continu geïnformeerd door de politie over de laatste stand van zaken. Ook heeft hij contact met de school. “We doen alles om de school nu te helpen”, aldus de woordvoerder.

ANP