Lifestyle & Entertainment

Samsung-telefoons sturen ongevraagd foto's door naar je contacten

Door een softwarematig probleem met enkele smartphones van Samsung worden foto’s van gebruikers ongevraagd doorgestuurd naar hun contacten. Meerdere gebruikers doen hun beklag over het probleem op internetforum Reddit.

Volgens een van de forumbezoekers is zijn volledige fotobibliotheek doorgestuurd naar zijn vriendin, terwijl hij lag te slapen. De foto’s werden verstuurd via Samsung’s berichtendienst Samsung Messages. Gebruikers kunnen zelf niet achterhalen of foto’s van hun toestel naar anderen zijn verstuurd, tenzij de ontvanger hen hiervan op de hoogte stelt.

Galaxy S9 en S9+

Een woordvoerder van de smartphonegigant zegt tegen techsite The Verge dat het bedrijf op de hoogte is van het probleem en dat er onderzoek naar wordt gedaan. Vooralsnog lijken alleen de Galaxy S9 en S9+ getroffen te zijn door de bug, maar ook andere toestellen worden niet uitgesloten. Gebruikers die het probleem ervaren wordt opgeroepen contact op nemen met de klantenservice van Samsung.

Trek toestemming in

Wanneer de bug wordt verholpen is nog niet bekend. Mocht je een Samsung-toestel gebruiken, dan is het advies om de toestemming voor het gebruik van je opslag door Samsung Messages in te trekken. Het is een tijdelijke oplossing om het software-probleem te omzeilen en te voorkomen dat je foto’s ongevraagd worden rondgestuurd.