Opmerkelijk

Rutte reageert op 'deurincident' in Torentje: 'Het was heftig'

Het was het gesprek van de dag: Mark Rutte opende de deur in het gezicht van Hart van Nederland-verslaggeefster Charlotte Nijs. Rutte kan er wel om lachen en reageert op Radio 538 op het incident, dat dinsdag vlak voor een gepland eindejaarsinterview plaatsvond.

“Vanuit die kant hoorde ik de klap en zag ik niet wat er gebeurde”, blikt hij terug in de Coen en Sander Show. “Ik heb Charlotte nog even gebeld vanmiddag, want het was heftig, maar ze is weer helemaal hersteld gelukkig.”

Lees ook: Premier Rutte valt met de deur in huis én gezicht van verslaggever Charlotte Nijs

Het was niet de eerste keer dat dit gebeurde. In 2010 knalde Ruttes deur ook al in het gezicht van Rozemarijn Moggré, die toen langskwam namens het Jeugdjournaal. De premier werd daar nu opnieuw aan herinnerd. “Ja dat is zo pijnlijk! Toen waren er nog verzachtende omstandigheden, namelijk dat ik er net zat. Maar nu..”

Leek wel gepland

Coen en Sander wijzen de minister-president op zijn reactie na deurincident één. Hij zegt namelijk dat Rozemarijn niet achter de deur moet gaan staan. Maarja, dat is nogal onvermijdelijk als je bij iemand aanklopt. “Haha, eens! En er zijn ook heel weinig deuren die naar buiten opengaan. Ik was wat laat en in mijn enthousiasme gaat hup die deur open. Het leek wel gepland.”

Lees ook: Rutte over 2018: vertrouwensbreuk en hogere rekeningen

Rutte wil ondanks alle grappen en grollen nog even de ernst van de situatie aanstippen. “Alle gesprekken die volgend jaar gepland stonden in het torentje, zijn gecanceld”, zegt hij. “Niemand die geplet wil worden.”

Fragment: Radio 538 – De Coen en Sander Show