112

Ruim 11 miljoen euro binnen voor Sulawesi aan eind actiedag

Met de actiedag van Giro555 is 11.255.854 euro binnengekomen voor hulp aan het Indonesische eiland Sulawesi. De actiedag Nederland helpt Sulawesi was woensdagmiddag begonnen met een voorlopige opbrengst van bijna 6,1 miljoen euro.

”Als samenwerkende hulporganisaties zijn we dankbaar dat Nederland zich massaal heeft ingezet voor de slachtoffers op Sulawesi. Kinderen kwamen hun spaarpot omkeren, talloze bekende Nederlanders hebben een bijdrage geleverd”, aldus een tevreden Marinus Verweij, actievoorzitter van Giro555, die de hele dag giften zag binnenkomen in Beeld en Geluid.

”Hartverwarmende acties. De hulp die we nu al geven op Sulawesi kan hiermee worden voortgezet.” Speciaal voor de actiedag kwamen onder meer Nick & Simon naar Beeld en Geluid. ”Als er zoiets heftigs gebeurt, is het niet meer dan logisch dat je je steentje bijdraagt”, legt Simon van het zangduo uit. Nick vult aan: ”Sommige mensen vinden dit een ver van m’n bedshow, maar wat doen afstanden er tegenwoordig toe? Met een paar uur in een vliegtuig ben je al op plekken waar mensen onder de armoedegrens leven, of, zoals hier, middenin een ramp zitten. Mensen die net zo oud zijn als wij, die een gezin hebben. Dat voelt toch heel dichtbij.”

Veel geld kwam binnen via de belpanels in Nederland, waar bekende Nederlanders zoals dj Martin Garrix, misdaadjournalist Peter R. de Vries en zangeres Manuela Kemp telefonische giften noteerden.

De inzamelingsactie voor Sulawesi gaat de komende dagen nog door. Veel kerken, organisaties en privé-initiatieven hebben nog bijdragen toegezegd.