Politiek

Raad Westland moest vakantie afbreken om 'Polenhotel'

Gemeenteraadsleden van het Westland hebben hun vakantie vroegtijdig afgebroken omdat ze moesten stemmen over een noodmaatregel die moet voorkomen dat zomaar een nieuw hotel voor arbeidsmigranten verrijst. Meerdere raadsleden hebben tegen Omroep West gezegd dat de mogelijke komst van een ‘Polenhotel’ de reden was.

De raad vergaderde dinsdagavond achter gesloten deuren. Een dag later werd het besluit gepubliceerd in huis-aan-huisblad Groot Westland. Dat komt er in het kort op neer dat dichtbij een bestaande accommodatie voor arbeidsmigranten geen tweede ‘hotel’ kan komen. Pas vrijdag wil de gemeente, die bekendstaat om zijn grote glastuinbouwsector, op de zaak ingaan.

Dinsdag was het voor de meeste raadsleden onduidelijk waarom ze terug moesten komen van vakantie. Remmert Keizer van GemeenteBelang Westland was gefrustreerd over de gang van zaken. “Juist van dit gemeentebestuur, wat staat voor transparantie, had ik het niet verwacht. Ik ben hier zeer verbolgen over en dit gaat ongetwijfeld nog een staartje krijgen.”