112

'Positieve reacties op politie-actie Eindhoven'

In Eindhoven is woensdag door het publiek positief gereageerd op de protestactie van de politie voor een betere cao. Dat zei Gerrit van de Kamp van de politievakbond ACP.

De politie maakte op diverse plekken in de buurt van het centrum wegversmallingen en deelde folders uit aan passerend verkeer. “Veel mensen hebben al gehoord over onze acties en waar wij voor strijden. De reacties zijn erg positief”, vertelde Van de Kamp.

Hinder beperkt

Afgezien van de wegversmallingen bleef de hinder voor Eindhovenaren beperkt, aldus de vakbondsman. “En de inzet van de politie bij de voetbalwedstrijd tussen PSV en BATE Borisov vanavond is ook gehandhaafd. Dat was ook zo afgesproken.”

Na de ‘afsluiting’ van de binnenstad van Eindhoven volgen komende zaterdag, maandag en dinsdag andere acties. De afgelopen tijd schroefde de politie al het uitdelen van bekeuringen terug, vergezelde ze geen deurwaarders meer en controleerde ze minder flitspalen.

Lees ook: Cao-acties politie in Eindhoven gaan door

De politievakbonden beëindigden de protestactie rond 21.00 uur, vertelde een woordvoerder van de gemeente Eindhoven. Ook hij sprak van een “rustig verlopen” actie.