Misdaad

Politie zoekt opnieuw naar sinds maart 2017 vermiste Sabrina Oosterbeek

De politie onderneemt donderdag een hernieuwde zoektocht naar Sabrina Oosterbeek. De Amsterdamse wordt vermist sinds maart 2017 en is volgens justitie vermoedelijk om het leven gebracht door mogelijke seriemoordenaar Sjonny W..

Lees ook: Politie kwam mogelijke seriemoordenaar op het spoor door vondst DNA

Hij wordt ook verdacht van de moord op de 30-jarige Mirela Mos in 2004 en van de moord op de 26-jarige Monique Roossien in 2003.

Melding van de zoekactie

Het Openbaar Ministerie (OM) maakte donderdag melding van de zoekactie tijdens een tussentijdse zitting in de strafzaak tegen W., die sinds juni 2017 in voorarrest zit. Details over de actie wil het OM niet verstrekken.

Donderdag vindt bij de rechtbank een tussentijdse zitting plaats in de strafzaak tegen W., die sinds juni 2017 in voorarrest zit. De rechtbank hoopt de zaak in juni volgend jaar inhoudelijk te kunnen behandelen. W. zal op afzienbare termijn voor gedragskundige observatie worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum.

Geen verklaringen

Eerdere zoektochten naar stoffelijke resten van Oosterbeek (30) hebben geen resultaat gehad. W. heeft tot dusver geen verklaringen van betekenis afgelegd. De drie vrouwen deden sekswerk.

Lees ook: Sekswerkers krijgen nationale database voor lastige of gevaarlijke klanten

ANP