Misdaad

Politie stopt met onderzoek naar gewelddadige overval op kapperszaak van Senny

Afgelopen zomer werd Senny Meinders slachtoffer van een gewelddadige overal in haar kapperszaak. De overvallers met wapens overvielen de zaak met grof geweld. Senny werd mishandeld en met een groot wapen in het gezicht en lichaam geraakt. Ondanks deze tegenslag staat Senny nog steeds in de kapperszaak. Bang is ze niet, maar wel boos. De politie is namelijk gestopt met het onderzoek naar de gewelddadige overval.

Volgens de politie heeft het rechercheteam de afgelopen maanden zeer grondig en uitgebreid onderzoek verricht naar de zaak. Hierbij zijn geen verdachten in beeld gekomen. Omdat er geen nieuwe aanknopingspunten zijn om nader te onderzoeken is in overleg met het Openbaar Ministerie besloten het onderzoek voorlopig af te sluiten.

‘Zaak kan heropend worden’

Dit betekent niet gelijk het einde van het onderzoek. ”Mocht er in de toekomst nieuwe informatie binnenkomen of mocht er bijvoorbeeld vanuit een andere zaak aanleiding zijn om een mogelijk verband met de overval op de kapsalon nader te onderzoeken, dan kan uiteraard worden besloten het onderzoek te heropenen en nader onderzoek te verrichten om zo de zaak alsnog op te lossen.” Laat de politie weten in een reactie.

Senny is uiteraard niet blij met het nieuws. Toen zij hoorde dat de politie het onderzoek zou gaan sluiten vroeg zij wat de afweging was omdat er volgens Senny veel meer uit het onderzoek gehaald kan worden. ”Waarom zijn de beelden bijvoorbeeld niet gedeeld in opsporingsprogramma’s bijvoorbeeld? De beelden lijken mij heftig genoeg.”

Daders niet herkenbaar genoeg

Volgens de politie zijn de beelden van de overval zijn niet onder de aandacht gebracht in de opsporingsprogramma’s omdat de herkenbaarheid van de daders nihil was. ”Qua heftigheid had deze zaak zich daar zeker voor geleend, maar wat voor ons vooral belangrijk is bij het uitzenden van zaken, is dat rechercheurs waardevolle informatie over verdachten kunnen ontvangen van kijkers. Omdat de herkenbaarheid van de verdachten zeer summier was, in combinatie met het feit dat de beelden al uitgebreid via andere kanalen waren gedeeld is ervoor gekozen om in dit onderzoek andere recherchetechnieken toe te passen om tot de verdachten te komen,” vertelt een woordvoerder van de politie verder.

”Ik vind het allemaal niet fijn maar ik heb veiligheidsmaatregelen getroffen,” zegt Senny. ”Bang ben ik zeker niet. Ik ben erg alert en vooral boos.” Volgens het slachtoffer is zij niet de eerste en ook niet de laatste zijn die op deze manier wordt overvallen. ”Ik vraag mij wel af; hoe gaat de gemeente hier mee om? Hoe zit het met de veiligheid op IJburg. We hebben geen politiepost hier.”

Positiviteit

Senny is niet van plan om bij de pakken neer te gaan zitten, en probeert om deze negatieve ervaring om te zetten in iets positiefs. ”Ik ben laatst benaderd door een vrouw die een stichting heeft en die zoekt aansluiting in de buurt en probeert de handen van omwonenden in elkaar slaan voor een beter vangnet. ”Je staat er niet alleen voor. Dat wil ik ook meegeven aan de mensen die dit is overkomen. Kom desnoods langs de kapperszaak en mensen wegwijs maken,” Aldus Meinders.

Beelden

Afgelopen zomer werd de kapperszaak van Senny met veel geweld overvallen door twee mannen en een handlanger. Tijdens de overval weigerde zij mee te werken en werd met een groot wapen in het gezicht en lichaam geraakt. Om anderen te waarschuwen voor dit soort overvallers en niet te gaan ziftten wachten op de politie besloot zij de bewakingsbeelden van de heftige overval te verspreidden via sociale media.