112

Politie Noorwegen zoekt door naar Arjen Kamphuis, maar beperkt schaal

De politie in Noorwegen zet de zoekactie naar de vermiste Nederlander Arjen Kamphuis voort, maar niet meer op dezelfde schaal als na zijn verdwijning op 20 augustus. Dat heeft de Noorse politie donderdag laten weten in een overzicht van de stand van zaken in de zoektocht naar de vermiste cybersecurityspecialist.

LEES HIER ALLES OVER DE VERMISSING VAN ARJEN KAMPHUIS

“Hoewel het onderzoek is afgeschaald in vergelijking met de eerste fase, blijft het onderzoek voldoende bemenst en zullen we voortdurend afwegen hoeveel middelen we daarin moeten stoppen”, zegt de politie.

20 augustus voor het laatst gezien

Amsterdammer Kamphuis werd op 20 augustus voor het laatst gezien bij het uitchecken van een hotel in Bodø in het noorden van Noorwegen. Sindsdien zijn wel zijn kajak en andere spullen teruggevonden, maar ontbreekt van hem ieder spoor.

Lees ook: ‘Noorse politie vindt identiteitspapieren vermiste Arjen Kamphuis’

Bij de Noorse autoriteiten zijn meer dan honderd tips binnengekomen, maar het werden er de afgelopen weken steeds minder.

Drie scenario’s

Er wordt uitgegaan van drie scenario’s bij de vermissing van de 46-jarige Kamphuis, die door de politie geen van alle worden uitgesloten. Er wordt rekening gehouden met een ongeluk, een misdrijf en met de mogelijkheid dat hij zich opzettelijk schuilhoudt.

Lees ook: ‘Arjen Kamphuis verstopte zich op vrachtschip’

Zo is nog steeds onduidelijk hoe en waarom zijn mobiele telefoon op 30 augustus – tien dagen na zijn verdwijning – gedurende twintig minuten contact maakte met zendmasten in het zuiden van Noorwegen, nabij de plaats Vikesa.

Simkaarten verwijderd

Hierna zijn de simkaarten verwijderd en is er een Duitse simkaart in zijn toestel geplaatst. De politie heeft zich de afgelopen weken vooral met dit spoor beziggehouden, maar heeft nog geen conclusies kunnen trekken.

ANP
Deze reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland