112

Politie haalt 18 vluchtelingen uit container op Rotterdamse Waalhaven

De politie heeft in de Rotterdamse Waalhaven achttien mensen uit een container gehaald, nadat er vanuit die container een noodoproep naar 112 was gedaan. Eén persoon is naar het ziekenhuis gebracht, want die was niet goed aanspreekbaar.

De anderen worden ter plekke bekeken door ambulancepersoneel. De mensen uit de container zijn vluchtelingen en zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Die gaan uitzoeken wat de herkomst is van de vluchtelingen. De politie heeft de chauffeur van de vrachtwagen aangehouden die de container vervoerde. Het is een 43-jarige man uit Roemenië. De vrachtwagen met oplegger is meegenomen voor onderzoek.

Het bleek nog lastig om de container te traceren dus de politie moest via zendmasten peilen om te ontdekken waar het telefoontje vandaan kwam.

Omdat ook niet duidelijk was wat er was gebeurd en hoe de mensen eraan toe waren, was voor de zekerheid een groot aantal ambulances opgeroepen.

Raadslid Michel van Elck van Leefbaar Rotterdam heeft naar aanleiding van de aangetroffen vreemdelingen een debat aangevraagd in de gemeenteraad. Hij heeft de indruk dat de toestroom van migranten/verstekelingen weer toeneemt in de regio Rotterdam.

Beeld: Video Duivestein