Misdaad

Politie ging al twee keer eerder naar huis waar vader zoon (12) doodstak

De dode jongen van 12 die zaterdag werd gevonden in een woning in Arnhem, is waarschijnlijk om het leven gebracht door zijn 40-jarige vader. Die geruchten gingen zaterdag al en de politie heeft dit zondag bevestigd. Het huis werd al eerder bezocht door de politie en een van de familieleden had al voor de man gewaarschuwd.

Agenten hadden zaterdagochtend een geƫmotioneerde man aangetroffen na een melding. Hij werd aangehouden en naar een ziekenhuis gebracht. In een woning aan de Dragonstraat vonden ze vervolgens het lichaam van de jongen. De politie heeft zijn doodsoorzaak niet bekendgemaakt.

Instanties gewaarschuwd

Een familielid vertelt aan Hart van Nederland dat instanties wel degelijk gewaarschuwd waren. De familie maakte zich zorgen om de verdachte en er waren meerdere signalen dat het thuis niet goed ging. De politie kan nog niet bevestigen dat de vader al in beeld was bij politie en bij hulpverlening.

Lees ook: ‘Man steekt 12-jarige zoon dood in woning Arnhem, andere zoon ontkomt’

De politie was vrijdagavond al twee keer naar de woning gegaan na meldingen dat er iets aan de hand zou zijn. De eerste keer hoefde niet te worden ingegrepen, de tweede keer deed niemand open. Waarom de agenten naar het huis waren gegaan en wie de meldingen had gedaan, wil de politie niet zeggen.

 

De Gelderlander meldde dat er ook nog een 15-jarige zoon in de woning was en dat hij wist te ontkomen. De politie kan dat nog niet bevestigen.

Redactie / Foto: ANP