Opmerkelijk

Pianojongen Bas (12) haalt tienduizenden euro's op voor Diabetes Fonds

De 12-jarige Bas Schipper heeft met zijn pianotournee langs zestien Nederlandse stations al tien keer meer geld opgehaald voor het Diabetes Fonds dan waar hij vooraf naar streefde. De teller op de actiesite www.diabeatit.nl kwam zondagmiddag boven de 54.000 euro uit en het bedrag blijft stijgen. Meer dan 2700 mensen deden tot nu toe een donatie.

Bas bespeelde zaterdag alle piano’s die op Nederlandse treinstations staan. Hij wilde daarmee aandacht vragen voor diabetes, waar zijn zusje Laura aan lijdt. “Ik hoop met het geld dat ik via deze actie ophaal ervoor te zorgen dat mijn zusje en alle andere mensen die diabetes hebben misschien wel kunnen genezen”, zei de jongen uit Veendam voordat hij aan zijn actie begon.

Lees ook: Pianojongen Bas haalt meer dan 30.000 euro op voor zieke zus en diabetespatiënten

De piano’s, die door iedereen bespeeld mogen worden, staan op zestien treinstations. Bas begon zijn muzikale treinreis zaterdag om 06.00 uur ‘s ochtends in Maastricht en rondde deze na middernacht af op station Groningen.

Record

“Bas doet het supergoed voor een manneke van 12 jaar. Hij is heel relaxed en houdt de score heel goed in de gaten”, zei een woordvoerster van de organisatie. Het spektakel leverde Schipper ook nog het record stationspiano’s bespelen op.

Speciaal voor Hart van Nederland sprak Bas ook nog een boodschap in: