Dieren

Pelikaan ontsnapt uit Artis, gered op spoor bij Muiderpoort

Een pelikaan is ontsnapt uit Artis, zo bevestigt een woordvoerder van de Amsterdamse dierentuin vrijdag. “Hij is in de buurt, onze mensen zijn er al bij”, aldus een woordvoerder.

De pelikaan is volgens Het Parool vrijdagochtend gered toen hij op het spoor liep tussen Muiderpoort en Amsterdam Centraal.

De vogel werd eerder die ochtend zwemmend gezien in het Entrepotdok naast Artis en later op de Sarphatistraat. Ook zou het dier gezien zijn bij de Oostenburgergracht, aldus de AT5.

Komt vaker voor

Volgens de woordvoerder komt het vaker voor dat een pelikaan ontsnapt. Artis hoopt het dier te kunnen vangen. Ook is het mogelijk dat de pelikaan zelf besluit terug te vliegen naar zijn groep in de dierentuin. “De kans hierop is het grootst als hij door mensen met rust gelaten wordt. Dus we hopen dat publiek afstand houdt.”

Snelle Pelle

In 2005 ontsnapte er ook al eens een pelikaan uit Artis. Die kreeg de bijnaam Snelle Pelle. Het dier maakte een flinke reis, via de Oostvaardersplassen naar Friesland. De pelikaan werd toen teruggebracht naar Artis.

ANP/Redactie