Opmerkelijk

Passagiers op snelweg A16 de bus uit gestapt

Op de A16 heeft een buschauffeur van Arriva donderdag zijn passagiers de snelweg op laten lopen. De reden: door een file moest hij opeens een heel stuk omrijden, maar daar waren de passagiers het niet mee eens. Het gevolg was dat de chauffeur een groep inzittenden zijn bus uit liet stappen, zij konden vervolgens over de snelweg naar hun bushalte lopen.

“Ik zat in buslijn 88 op weg naar Hendrik-Ido-Ambacht toen de chauffeur onze afslag voorbij reed. Toen we er wat van zeiden deelde hij ons mee dat we hij direct naar Zwijndrecht reed en wij daar maar de bus terug naar Hendrik-Ido-Ambacht moesten pakken”, vertelt Raymon Janse.

‘Levensgevaarlijk’

“Daar waren wij het natuurlijk niet mee eens, het is zijn taak om ons naar de bushalte op zijn route te brengen.” Na een woordenwisseling besloot de buschauffeur de groep uit zijn bus te zetten. “We werden op de snelweg gezet en moesten maar naar de bushalte lopen. We hebben vervolgens twee kilometer over de snelweg gelopen. Levensgevaarlijk.”

Volgens een andere getuige werd maar één man door de chauffeur uit de bus gezet. De andere passagiers die uitstapten deden dat vrijwillig, laat Mark van der Waal weten.

https://twitter.com/Markvdwaal/status/1007540170848194560

Volgens Van der Waal was het ook een stuk minder ver lopen naar de bushalte.

Reactie Arriva

Arriva laat weten het incident te onderzoeken. “We zien inderdaad dat er een lijn 88 uit is gevallen vanmiddag wegens een ongeluk”, vertelt Tamara Vannuys, woordvoerder van Arriva, “Door dit ongeluk kon de buschauffeur waarschijnlijk niet naar de beoogde bushalte rijden.

Passagiers die meer weten van het incident kunnen zich melden bij klantenservice Arriva 0800- 0232545 of via de social media-kanalen van Arriva.